Matematik

Potensfunktion, a og b? :)

06. september 2012 af Hijsa

Hej allesammen :)

Hvad vil det sige at der for en potens funktion gælder at a er en konstant, og at b er en positiv konstant? Hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

En potensfunktion har formen

f(x) = b · xa ,

hvor a og b er konstanter, med a > 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af Krabasken (Slettet)

;-)


Svar #3
07. september 2012 af Hijsa

Men er det ikke b som er større end 0? For a kan da godt være mindre end 0?

Og hvad vil det sige at de er konstanter? Hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis du sætter a = 0, bliver f(x) = b * 1 = b for alle x

Hvis du sætter b = 0 bliver f(x) = 0 for alle x

Både a og b kan være negative eller positive

;-)


Skriv et svar til: Potensfunktion, a og b? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.