Matematik

Tangentens ligning

07. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

Hej,  jeg skal finde tangents ligning de to steder i funktionen, hvor der er en hældning på 3:

en funktion lyder: f(x)=-3*(x+2)-1 og har to tangenter med hældningskoefficient 3..

Jeg finder f'(x): f'(x)=3/(x+2)2

Jeg ved, at hældning er 3, så : f'(x)=3 ⇔3/(x+2)2=3 <=>(solve) {x = -3}, {x = -1}

jeg skal snart til skriftlig eksamen.. vil det give maks point, hvis man 'bare' skriver dette i maple i stedet for først at finde f'(-3)  og derefter sætte ind i y=f(-3)+f'(-3)(x-(-3))? (Kigger kun på den ene ligning nu)

> with(Student[Calculus1]);

> Tangent(-3/(x+2), x = -3)=3*x+12

Knus


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Når du bliver bedt om at finde tangenternes ligninger, skal du selvfølgelig lade de to ligninger være opgavens facit.

De er:

y = 3x + 12

og

y = 3x

Se vedhæftede   ;-)

 

Vedhæftet fil:Melissa.PNG

Svar #2
08. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Men er mnet 'nok udregning' til den skriftlige eksamen i matematik? Er udregninger + facit nok? Eller skal jeg gøre det på den anden måde, end den måde  jeg demonstrerede det på?


Svar #3
08. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Det som jeg viste i post #0, er det nok til den skriftlige eksamen for at få '10 point' i opgaven? (Jeg kan evt. tilføje noget tekst), men er det nok udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis du afleverer det korrekte facit, kan ingen vel kræve mere udregning - men du kan da vise udregningen og skrive HVAD det er, du har gjort . . .

;-)


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.