Fysik

Frekvens

10. september 2005 af Misser (Slettet)
hej ville høre om der er nogle der gider give et lille fif til denne opg.
To højtalere udsender lydbølger med samme fase og frekvens. I et punkt P er der destruktiv interferens. Beregn den mindste frekvens der kan være tale om.
fra punktet p og ud til den ene højtaler er der 3,4 m og fra punktet p og ud til den anden højtaler er der 4.5 m.
Den eneste formel jeg har er: PB - PA = 0,5 * lambda + m * lambda. Aner ikke hvordan jeg kommer videre?

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2005 af ColAlf (Slettet)

Har du intet andet opgivet end det der? T? v?

Svar #2
10. september 2005 af Misser (Slettet)

nej..Det har jeg ikke. Aner ikke hvordan man løser opgaven. Hvis det kan hjælpe nogle er opgaven fra fysikopgaver opg B 5.

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2005 af ColAlf (Slettet)

Hmm.. Det lyder umiddelbart temmelig svært at løse den uden anden info, vil jeg mene D: Heller ikke engang en tegning?

I så fald må du vel antage, at lydens fart i luft er omkring de 344 m/s.

Så kan du vel isolere lambda i formlen:
|PB| - |PA| = 0,5 * lambda + m * lambda (m = 0?)

Og dernæst isolere f i formlen:
v = lambda * f

Bare et forslag :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af slayergirl39 (Slettet)

m står det bare for n? :)

Altså orden =)) Eller har jeg misforstået noget.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2010 af mathon

destruktiv interferens opstår,
hvor forskellen i punktafstand
er et ulige antal halve bølgelængder

                                            |PB| - |PB| = (2m+1)·(λ/2) = (m+(1/2))·λ   =   m·λ + (1/2)·λ        hvor m ∈ N0

                                            (m+(1/2))·λ = (4,5 - 3,4) m = 1,1 m

 ...........................

mon ikke spørgsmålet skulle have været
"Beregn den største frekvens der kan være tale om"


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2010 af slayergirl39 (Slettet)

âha okay, nej det er godtnok den mindste får jeg står med en lignende opgave :)

Jeg har vedhæftet den her, og jeg er kommet frem til at den mindste frekvens er 283,34 Hz, når man tager udgangspunkt i at lydens hastighed er 340 m/s :))

Vedhæftet fil:OPAGEV B5.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2010 af slayergirl39 (Slettet)

Ser det rigtigt ud eller er det helt ved siden af (:?


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. oktober 2010 af mathon

                                        (m+(1/2))·λ = 1,1 m                         m ∈ N0

                                        λ = (1,1 m) / ((m+(1/2))        

                                        λmax =  (1,1 m)  / ((0+(1/2)) = 2,2 m

lydens
hastighed ved 20ºC
                                       v = 340 m/s

                                       fmin = v / λmax  = (340 m/s) / (2,2 m) = 154,545 1/s ≈ 154,5 Hz


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2010 af slayergirl39 (Slettet)

kan du forklare hvad du gør, for jeg forstår det ikke helt (:

hvor kommer de 1,1 af?


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. oktober 2010 af mathon

 tastfejl

                               

destruktiv interferens opstår,
hvor forskellen i punktafstand
er et ulige antal halve bølgelængder

                                            |PB| - |PA| = (2m+1)·(λ/2) = (m+(1/2))·λ   =   m·λ + (1/2)·λ        hvor m ∈ N0

                                            (m+(1/2))·λ = (4,5 - 3,4) m = 1,1 m


Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.