Matematik

Funktionsanalyse/nulpunkter?

08. september 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Hej alle!

Jeg skal lave en funktionsanalyse på f(x) = x^2 e^-x   ,   x >_ 0

Hvordan finder jeg nulpunkterne?

Normalt er opgaverne lavet på a, b, c - form, som eks f(x) = 2x^2 - 3x^2 - 12x  hvor jeg så ville kunne løse dem ved            x = -b+ kvadratrod d / 2a

Men jeg er helt lost på hvordan jeg gør med f(x) = x^2 e^-x  ?

 

Mange tak for hjælpen!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af nielsenHTX

brug nulreglen som siger at et produkt kun kan være nul hvis en (eller flere) faktorer er nul altså

f(x)=x2 * e-x=0 ⇔

x2=0 eller e-x=0 ⇔  de 2 ligninger løses hver for sig.


Svar #2
08. september 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Tak!

Men jeg kan ikke se hvordan jeg får grafens skæring med x-aksen fra det? Hvis jeg tegner grafen kan jeg se at grafen rammer x-aksen lidt før 0, ca 0,08, men den x-værdi beregner jeg hvordan? grafen burde forlade x-aksen ved 0,09 igen.

Tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2012 af nielsenHTX

#2 hvad dit program vælger at tegne må stå for dets regning men f(0,08)≠0. så nej x=0,08  er ikke et nul punkt

man finder nul punkter ved at løse f(x)=0.

har du prøvet at løse de to ligninger?


Svar #4
08. september 2012 af CABAL2004 (Slettet)

På Ti-89 giver 2 ^ x = 0, x  = 0

e ^ - x giver false?

Tak,

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2012 af nielsenHTX

#4 det betyder at f(x) har et nulpunkt for x= 0

det er nok Ti's måde at skrive der ikke findes nogen løsning.

f(x) er altså 0 kun 0 hvis x=0.


Svar #6
08. september 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Ok!! Så jeg løser dem som to ligninger som du skriver, ved hjælp af nul-reglen, får den første

til 0 (hvilket betyder at grafen rammer x-aksen i 0) og den anden ligning kan ikke løses!.

 

SÅ den rammer i kydset mellem akserne.

 

Mange tak!
 


Skriv et svar til: Funktionsanalyse/nulpunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.