Matematik

ligesidet trekant..

08. september 2012 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er formlen for at finde arealet af en ligesidet trekant? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af cooltoschool (Slettet)

Arealet:  http://prntscr.com/f6y0a

s er en givet sidelængde :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2012 af SuneChr

Areal  =  √3/4· a2               a er siden i trekanten.

Prøv selv at udlede formlen ud fra en retvinklet trekant.


Svar #3
08. september 2012 af Maria10101 (Slettet)

Hvad mener i med kvadratroden?? Kan I være søde, at beskrive det?


Svar #4
08. september 2012 af Maria10101 (Slettet)

Jeg forstår ikke formlen.


Svar #5
08. september 2012 af Maria10101 (Slettet)

Kan man godt bruge den normale formel? 0,5 * h * g?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det kan man godt, men så skal man beregne højden h ud fra grundlinien g .


Svar #7
11. september 2012 af Maria10101 (Slettet)

Ok.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2012 af mathon

                  

                                        A = (1/2)·a·a·sin(60º)

                                        A = (a2/2)·sin(60º)

                                        A = (a2/2)·(√(3)/2)

                                        A = (a2/4)·√(3)
eller
                                        A = (√(3)/4)·a2        da faktorers og divisorers orden er lige gyldig


Skriv et svar til: ligesidet trekant..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.