Matematik

andengradslininger - løs ligningerne

08. september 2012 af sashii - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man 2 ANDENgradsligninger?

F.eks:

x^2 + 2x - 4 = 0

4x^2 - x + 2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af DelFerro (Slettet)

ax2 + bx + c = 0   ⇔   x = [-b±√(b2 - 4ac)] / 2a

Når du skal lære om 2.gradsligninger på skolen, så står alting om det i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2012 af mathon

                 ...du kender vel rodformlen

eller
                   x2 + 2x - 4 = 0

                   (x+1)2 - 5 = 0 ............

 

 

                 4x2 - x + 2 = 0

                 x2 - (1/4)x + (1/2) = 0

                (x - (1/8))2 + (31/64) = 0 ...........

                
 


Svar #3
08. september 2012 af sashii

#1, jo det ved jeg godt.
Men hvis der står at man skal løse ligningerne, og de to ligninger står i opgaven, skal man så ikke bruge substitutionsmetoden?

 

#2, hvilken?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2012 af DelFerro (Slettet)

#3

Du mener vist 2 ligninger med 2 ubekendte? Ja, det kan du godt i dette tilfælde.


Svar #5
08. september 2012 af sashii

#4, ved ikke rigtigt hvordan. Har prøvet at indtaste ligningerne i lommeregneren, men den siger "false"


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2012 af DelFerro (Slettet)

#5

Hvad har du tastet ind i din lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2012 af mathon

                   x2 + 2x - 4 = 0

                   (x+1)2 - 5 = 0

                   |x+1|2 = 5

                   x+1 = ±√(5)

                   x = -1 ± √(5)


                   x = -1 - √(5)   v   x = -1 + √(5)

                 

 

 


Svar #8
08. september 2012 af sashii

#6:

solve(   {x^2 + 2x - 4 = 0   ,  {x,y} )

          (  {4x^2 - x + 2 = 0               )


Har også prøvet:


solve(   {x^2 + 2x - 4 = 0   ,  {x} )
          (  {4x^2 - x + 2 = 0             )


Og de to ligninger står over og under hinanden.



#7, det har vi ikke lært


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2012 af mathon

 

                   (x - (1/8))2 + (31/64) = 0

                   (x - (1/8))2 = -(31/64)             har ingen reel løsning


Skriv et svar til: andengradslininger - løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.