Kemi

Opløselighed af strotniumsulfat

08. september 2012 af Johan193 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har jeg lavet opgaverne a b og c rigtigt? og hvordan beregnerman opløseligheden af et stof?

Opgave 3.11 A
25.0 mL 2.00 mM SrCl2 blandes ved en given temperatur med 15.0 mL 4.00 mM Na2SO4. Der dannes et bundfald af strontiumsulfat. ( SrSO4 )
a) Opskriv et reaktionsskema for fældningsreaktionen
SrCl2+Na2SO4→SrSO4+2 NaCl
Bundfaldet filtreres fra, og den aktuelle koncentration af Sr^(2+) i filtratet bestemmes til at være
7.5 · 10-4 M.
b) Beregn den aktuelle koncentration af SO_4^(2-) i filtratet.
V(SrCl_2) = 0.025 L
c (SrCl_2) = 0.002 M
V (Na_2 SO_4) = 0.015 L
c (Na_2 SO_4) = 0.004 M
[Sr^(2+)] = 7.5·?10?^(-4)M
M(SO_4^(2-)) = 96.06 g/mol
M(Sr^(2+)) = 87.62 g/mol
n(SO_4^(2-))=c·V=?0.004?_M·0.015L=6·?10?^(-5) mol.
n(Sr^(2+) )=c·V=?0.002?_M·0.025L=5·?10?^(-5) mol.
Da forholdene er 1:1 i reaktionen bliver der en rest tilbage.
6·?10?^(-5) mol.-5·?10?^(-5) mol.= 1·?10?^(-5) mol.
[A]=n(A)/V=(1·?10?^(-5) mol.)/(0.040L.)= 2.5·10-4M
c) Beregn en værdi for opløselighedsproduktet for strontiumsulfat ved den pågældende temperatur.
K_0=[C]^c·[D]^d=(6·?10?^(-5) mol)^(6·?10?^(-5) mol)·5·?10?^(-5) mol^(5·?10?^(-5) mol)=0.9989M
d) Beregn opløseligheden (i g/100 mL) af strontiumsulfat ved den pågældende temperatur.

Hvordan gør man?

Tak på forhånd


Skriv et svar til: Opløselighed af strotniumsulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.