Matematik

Linje og en parablen

09. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej ;-)

Hvordan løser man denne opgave; Løs uligheden f(x) ≤ g(x)

Jeg har vedhæftet en fil.

Er min fremgangsmåde, og mine resultater ellers korrekte?

 

På forhånd tak! :))

Vedhæftet fil: Linje og parablen.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om funktionerne

g(x) = x + 2      og        f(x) = x2 + 2x

Toppunktet fik du vist behandlet i en anden opgavetråd.

Man skal løse uligheden f(x) ≤ g(x) , dvs

x2 + 2x ≤ x + 2 , eller

x2 + x - 2 ≤ 0 , eller

(x + 2)(x - 1) ≤ 0 .

Et 2.-gradspolynomium hvis graf er en parabel, der vender grenene opad, er negativt mellem polynomiets rødder.

 


Svar #2
09. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Er opgave b korrekt?

 

f(x) = x2 + 2x og g(x) = x + 2

x2 + 2x ≤ x + 2 =

x2 + x – 2 ≤ 0 =

(x + 2)(x – 1) ≤ 0

er dette svaret på opgave c?

 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, b) er korrekt, men du har jo ikke vist, hvordan du har bestemt rødderne.

c) Nej, det er ikke svaret. Du har fået hjælp, der skulle sætte dig i stand til at løse opgaven.


Svar #4
09. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

#3

b) Hvad mener du med, at jeg ikke har vist hvordan jeg har bestemt rødderne? Jeg har brugt et grafprogram til, at sætte mine punkter - er det ikke nok?

c) Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med (x + 2)(x – 1) ≤ 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

b) Det er jo ikke altid, man kan aflæse skæringspunkters koordinater med matematisk præcision, men man kan beregne dem med matematisk præcision ved at løse den tilhørende 2.-gradsligning.

c) Du skal læse og benytte den forklaring, jeg gav i #1

"Et 2.-gradspolynomium hvis graf er en parabel, der vender grenene opad, er negativt mellem polynomiets rødder."


Svar #6
09. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg er på bar bund :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Forstå du ikke ordlyden af den sidste sætning i #5?

Man skal løse uligheden

x2 +x -2 ≤ 0 .

Polynomiet p(x) = x2 + x -2 er et 2.-gradspolynomium, hvis graf vender grenene opad. Det er negativt mellem dets rødder, og positivt uden for rødderne. Hvis polynomiet har to forskellige rødder a og b , med a < b , er p(x) < 0 for a < x < b, og p(x) > 0 for x > b eller x < a .


Skriv et svar til: Linje og en parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.