Matematik

Tangent (kvadratrodsfunktion)

09. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Hej alle. 

 

Jeg har udregnet tangenten til kvadratrodsfunktionen i punktet (25,5).

Mit resultat blev: y = 1/10x + 2,5 

 

Nu lyder opgaven således: Vis at denne tangent er den omvendte funktion til parablen i punktet (5,25). 

Hvordan gør jeg? 

 

Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af mathon

                             y = f(x) = √(x)     x≥0

                             x = f -1(y) = y2              som oftest skrives med ombyttede koordinatbetegnelser,
                                                                når funktionssammenhængen ikke længere er vigtig

                             y = g(x) = x2                hvoraf for (x,y) = (5,25)

                             y = g(5) = 52 = 25

 


Skriv et svar til: Tangent (kvadratrodsfunktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.