Matematik

Kædepumpe

09. september 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej SP

Jeg sidder med en opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af at løse (:
 

det drejer sig om 4.3. se vedhæftede (;

jeg håber i kan hjlæpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af 123434 (Slettet)

En opgave jeg en gang lavede.

Højden af cylinderen 25cm.

to halvkugler med en diameter på 7,6cm.

Beregn rumfanget af det mellemrum, der er mellem to halvkugler og angiv resultatet  i liter.

Min udregning

Cylinder V:2,5dm*0,38^2dm*3,14=1.13dm^3 afrundet

De to halvkugler:4/3*3,14*0,38dm^3=0,23dm^3 afrundet

Mellemrummet V:1.13dm^3-0,23dm^3=0,9dm^3=0,9l
 


Skriv et svar til: Kædepumpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.