Matematik

hvordan løser man denne ligning?

09. september 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser man denne ligning:

y-x=1

x-y=8

 

beskriv fremgangsmåden


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

adder de 2 ligninger


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2012 af nielsenHTX

Der er tale om et ligningens system. Er du sikker på du har skrevet det rigtigt op?

læg den ene sammen med den anden, det vil give en modstrid og systemet har ingen løsning. altså

y-x=1    (I)

x-y=8     (II)

I+II

y-x+x-y=1+8 ⇔

0=9  hvilket ikke kan lade sig gøre og ligningssystemet har ingen løsning.

 

 


Svar #3
09. september 2012 af Merly (Slettet)

Ok... jeg tænkte det nok


Skriv et svar til: hvordan løser man denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.