Matematik

ligning

09. september 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: A-niveau

når man sætter de to ligninger sammen -x2+6x+1=x2-2x+7 hvad bliver resultatet. Jeg får det til 2x2+8x+8 er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

Du mangler et = samt noget på den anden side af lighedstegnet. Hvis du mener at dette "noget" er 0 er resultatet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af Landsbynørden (Slettet)

Formodentlig skal du finde x:

-x2+6x+1=x2-7

6x+1=2x2-2x2x++7

1=2x2-8x+7

0=2x2-8x+6, altså har du en andengradsligning du skal løse

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af peter lind

#2 Du kan ikke bare smide led med x2 ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2012 af Landsbynørden (Slettet)

Hej Kaan

Jeg ved sku ikke lige hvad der gik galt i notationen. Andengradsligninger er i hver tilfælde rigtig. Og så lige den rigtige fremgangsmåde:

-x2+6x+1=x2-2x+7

6x+1=2x2-2x+7

1=2x2-8x+7

0=2x2-8x+6

Ked af misseren. Skulle være korrekt nu. Løsningen er x=3 eller x=1. Du kan løse 2. grads online på følgende link:

http://www.regneregler.dk/andengradsligning.jsp


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.