Kemi

Hjælp

10. september 2012 af rossen94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa folkens!

Jeg sidder med nogle kemi opgaver, som volder en smule problemer. Er der nogle som kan hjælpe mig med opg. 2 og 4? Opg. 1 og 3 har jeg styr på.

Jeg har vedhæftet opgaven, som pdf. Det ville være fedt, hvis nogle kunne hjælpe mig :)

 

 

Vedhæftet fil: Kemi aflevering 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af mathon

opgave 2

                                 33As  [Ar] 3d104s24p3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2012 af nicolaskm (Slettet)

Opgave 2

Kig på dit periodiske system, find femte hovedgruppe, og gå ned til fjerde periode.

 


Svar #3
10. september 2012 af rossen94 (Slettet)

OKay tak giver mening. Men kan ikke rigtig få det til at passe :( 

Hvilket grundstof kommer du frem til? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Arsen. Du kan tælle baglæns fra Krypton, som er ædelmetallet med 4 skaller. Den må have 8 elektroner i yderste skal, og så tæller du baglæns til du rammer 5.

 


Svar #5
10. september 2012 af rossen94 (Slettet)

Tusinde tak HansAndersen86!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Opg.4)

a) 3 H2 + N2 --> 2 NH3

b) Hydrogen er i overskud.

c) For at besvare denne opgave, opstilles en simpel tabel, hvor man kan bruge de to vigtige formler; n=C*V og m=M*n. Man starter i N2 kolonnen fra toppen af:

         3 H2           +         N2             ------>         2 NH3

m     3,024 gr                 28 gr
M   1,008 g/mol             28 g/mol
n     3 mol    <-----------  1 mol
C
V

Der går 3 H2 til 1 N2. Derfor skal der bruges 3 gange så mange mol som til et mol N2, for at reaktionen kan forløbe. Dette kan ses på reaktionsligningen.

Overskuddet af hydrogen er på 8-3,024 gr = 4,976 gr.

d)

Udbyttet af NH3:

          3 H2           +         N2             ------>         2 NH3

m     3,024 gr                 28 gr                             34 gr
M   1,008 g/mol             28 g/mol                      17 g/mol
n     3 mol                       1 mol    ------------>     2 mol
C
V

Så det teoretiske udbytte er 34 gr. ammoniak pr mol N2 der reagerer.


Svar #7
10. september 2012 af rossen94 (Slettet)

Tusinde tak! 

Har du mulighed for at sende det som et word dokument? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Hvis du smider mig en mail-adresse i en pm ?


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.