Matematik

Dividere med opløftede tal

10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

1)        (AB)^2/(A)*(B)

2)  og   (AB)^2/(A)*(B)

Mit bud vil være at 1)   = AB  og    2)  = A

..og er næsten stensikker på at det er forkert. har desværre glemt mit matematik.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to udtryk i 1) og 2) er identiske. Hvis der menes

1) (AB)2 / (A·B) ,

er 1) korrekt.

Hvordan skal overskriften forstås? Der divideres ikke med opløftede tal her.


Svar #2
10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

ja til 1. 

2) skulle der stå (AB)^2/(A)*(B)^2 

Mht. til titen så divideres der med opløftede tal i 2) ? ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, med den ændring divideres der med et opløftet tal. Opgaven i 2) ser så formodentlig således ud:

2) (AB)2 / (A·B2) ,

hvor der skal parentes omkring hele nævneren som anført. I så fald er dit svar i #0 korrekt.


Svar #4
10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Okay

nej, i nævneren står der (parentes) rundt om B


Svar #5
10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Men hvad er forskellen.. det er stadig kun B som er opløftt i 2. ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Forskellen? Mellem hvad?

Ja, B forekommer i 2. potens i både tæller og nævner i 2)


Svar #7
10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Forskellen mellem 

(AB)^2 / (A·B^2) og (AB)^2 / A·(B)^2 ,


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Forskellen er den, at på grund af regningsarternes hierarki betyder

 (AB)2 / A·B2

det samme som

[ (AB)2 / A ] · B2 = A · B4 .

Man er nødt til i dette format med skrå brøkstreg at sætte parentes omkring alle faktorer i nævneren.


Skriv et svar til: Dividere med opløftede tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.