Matematik

Matrixprodukt

10. september 2012 af samskeyti (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende matricer: 

A =   l 3   4 l      og       B = l 2  -2 l
        l 4   5 l                       l -3  3 l

Opgaven lyder: Find en matrix X, der opfylder AX = B. 

Hvilken metode skal jeg bruge? 

Jeg tænkte først, jeg kunne opstille to ligninger med to ubekendte, altså:

(3 * x) + (4 * y) = 2 

(4 * x) + (5 * y) = -3 

Men den metode kan jeg ikke få til at fungere. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af jnl123

gang evt. med A-1 på begge (venstre) side:

 

A-1AX = A-1B     =>      X = A-1B

 

 

(da A-1A=I.   det kræver selfvølgelig at du også regner A-1 )

http://mathworld.wolfram.com/MatrixInverse.html


Svar #2
10. september 2012 af samskeyti (Slettet)

Tusind tak, nu er jeg helt med :-)


Skriv et svar til: Matrixprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.