Matematik

logaritme

11. september 2012 af albaah (Slettet)

skriv følgende tal som en logaitme : 

lnx - ln1/x (brøk) 

lne2-lne 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af peter lind

Brug at ln(an) = n*ln(a)


Svar #2
11. september 2012 af albaah (Slettet)

kan det passe med at det giver 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af mathon

 

                         ln(x) - ln(1/x) = ln(x) - ln(x-1) = ln(x) - (-ln(x)) = 2ln(x)


Svar #4
11. september 2012 af albaah (Slettet)

hvordan kan kommer man frem til ln(x-1)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2012 af mathon

            (1/x) = x-1      pr definition


Svar #6
11. september 2012 af albaah (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2012 af mathon

               ln(x-1) = (-1)·ln(x)                     jvnf.     ln(an) = n·ln(a)


Svar #8
11. september 2012 af albaah (Slettet)

og hvordan 2ln(x) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Fordi

ln(x) - (-ln(x)) = ln(x) + ln(x) = 2·ln(x)


Svar #10
11. september 2012 af albaah (Slettet)

tak.

lne- lne 

går lne ud med hinanden så der kun står 2 eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Det bør være kendt, at ln(ex) = x , så

ln(e2) - ln(e) = 2 - 1 = 1


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.