Kemi

haster fortynding

11. september 2012 af Lillozz (Slettet)

Stamopløsning n=m/M=0,1000 g/534,37 g/mol=1,87*10^-4

c=n/V=1,871*10^-4 mol/1 L=1,87*10^-4

Ud fra stamopløsningen fremstilles 6 fortyndede opløsninger i 3*50 mL og 3*100mL målekolber. OPløsningen skal være på ca. 4*10^-5 M, 2*10^-5 M, 1*10^-5 M, 5*10^-6 M; 2,5*10^-6 M; 1,25*10^-6 M

For hver opløsning beregnes, hvor meget stamopløsning skal fortyndes for at lave den ønskede opløsning.

Jeg er helt lost. HJÆLPP!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

            
                                 Vstam · (1,87·10-4 mmol/mL) = (50 mL) · (4·10-5 mmol/mL)

                                 Vstam = (50 mL) · (4·10-5 / (1,87·10-4))

                                                                                                                      ............osv..........


Svar #2
11. september 2012 af Lillozz (Slettet)

Er det ikke 1,87·10-4 mol/L ? Så skal jeg vel sige V_stam = (0,5 L) · (4·10^-5 mol/L / (1,87·10-4 mol/L))?


Svar #3
11. september 2012 af Lillozz (Slettet)

Er det ikke 1,87·10-4 mol/L ? Så skal jeg vel sige V_stam = (0,5 L) · (4·10^-5 mol/L / (1,87·10-4 mol/L))?

Der er noget med enheder

Forresten der står 3*50 mL og 3*100 mL målekolber. Vil det sige de tre første opløsninger i 50 mL målekobe og de andre 3 i 100 mL målekolber?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

#1


            
                                 Vstam · (1,87·10-4 mmol/mL) = (50 mL) · (4·10-5 mmol/mL)

                                 Vstam = (50 mL) · (4·10-5 / (1,87·10-4)) = 10,70 mL

                                                                                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2012 af mathon


                   

                          ...nej de har jo 6 forskellige molære koncentrationer


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2012 af mathon

2·10-5 M

                                             Vstam = (50 mL) · (2·10-5 / (1,87·10-4)) = 5,35 mL


1·10-5 M

                                             Vstam = (50 mL) · (1·10-5 / (1,87·10-4)) = 2,67 mL

.................

5·10-6 M

                                             Vstam = (100 mL) · (5·10-6 / (1,87·10-4)) = 2,67 mL

2,5·10-6 M

                                             Vstam = (100 mL) · (2,5·10-6 / (1,87·10-4)) = 1,34 mL

1,25·10-6 M

                                             Vstam = (100 mL) · (1,25·10-6 / (1,87·10-4)) = 0,67 mL


Skriv et svar til: haster fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.