Matematik

Partial afledede

11. september 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Jeg har vedlagt et billede hvor jeg er ved at regne en opgave. Jeg kunen godt tænke mig at vide hvor det går galt: 

 Opgaven ser sådan ud (se også på billedet) 

fx (x,y)=ln(x+(x^2+y^2)^1/2)  Jeg har lige vedlagt et billede hvor jeg næsten har løst den, men det ønskede resultat som lommeregneren giver er 1/(x^2+y^2)^(1/2)   hvilket ikke stemmer overens med mit resultat. 

 


Jeg håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig med fejlen.

Vedhæftet fil: DSC00185.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er

f(x,y) = ln(x + √(x2+y2)) , så

∂f/∂x = [ 1 / (x + √(x2+y2)) ] · (1 + x/√(x2+y2)) = (x + √(x2+y2)) / [ (√(x2+y2)) ·  (x + √(x2+y2)) ]

         = 1 / √(x2+y2)


Svar #2
11. september 2012 af christian0710 (Slettet)

Hej, og tak for dit svar :)

Hvad er det du gør for at komme herfra [ 1 / (x + √(x2+y2)) ] · (1 + x/√(x2+y2) 

 

OG hertil (x + √(x2+y2)) / [ (√(x2+y2)) ·  (x + √(x2+y2)) ]

 

har svært ved at se det for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der forlænges med √(x2+y2)


Svar #4
11. september 2012 af christian0710 (Slettet)

Ja du forlænger et-tallet 

med √(x2+y2) derfor bliver  dette (1 + x/√(x2+y2)) lavet om til (x + √(x2+y2)) / [ (√(x2+y2))

 

men hvordan laver du [ 1 / (x + √(x2+y2)) ] om til (x + √(x2+y2)) 


Svar #5
11. september 2012 af christian0710 (Slettet)

Ahh nu ser jeg det 

x + √(x2+y2)  går ud i tæller og nævner :D !!! TAK! 


Skriv et svar til: Partial afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.