Kemi

hjæælp

12. september 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en lys pilsner er alkoholprocenten 1,8% w/w. d=1,00 g/mL. en alm. øl indeholder 0,33 L. 

a) hvor mange gram ethanol er der i en lys pilsner og angiv antal betydende cifre.

b) Beregn den aktuelle koncentration af ethanol (mol/L) i en lys pilsner. Molaremassen for ethanol=46,07g/mol. angiv antal betyndende cifre.. 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

a)

         antal gram ethanol i en lys pilsner

                                                                       m = 0,018 · ( (330 mL) · (1 g/mL) ) =


Svar #2
12. september 2012 af ibta (Slettet)

m=5,94 g. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

b)

      den aktuelle molære koncentration af ethanol
      i en lys pilsner

                                           [C2H5OH] = n/V = (m/M) / V


Svar #4
12. september 2012 af ibta (Slettet)

jeg får 0,39 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af mathon

 

                         ...hvilket er næsten rigtigt!!!

                                                                                     0,39 M


Svar #6
12. september 2012 af ibta (Slettet)

Tusin tak igen :)


Skriv et svar til: hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.