Matematik

HJÆLP I KVADRATSÆTNINGER!!

12. september 2012 af iskander2990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har enormt svært ved kvadratsætninger, og nu har jeg fået en aflevering i det. Har lavet de fleste, men de her kan jeg virkelig ikke finde ud af. Jeg er 1. g'er på STX. Så jeg har endnu ikke så meget forstand på det "gymnasiale" matematik. Så jeg har brug for lidt hjælp, eller MEGET.
Det ville være dejligt, hvis i ville regne dem ud for mig, eller komme med en præcis løsning på disse slags kvadratsætninger. Jeg vil lige huske og sige at det er beregnet "baglæns"

Spørgsmålet lyder: "Brug kvadratsætninger "baglæns" til at omskrive nedenstående udtryk".

1. k2 + 16 – 8k =
2. 4x2 + 16y2 + 16xy =
3. 36 + 4b2 – 24b =
4. 12m + 4 + 9m2 =
5. -8nk + n2 + 16k2 =

Tak på forhånd
Ali Iskandar


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

            arbejd videre ud fra den udpindede hjælp
                                                i
            https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1234841

            i stedet for - uden læring - i en ny tåd om det samme at forvente det hele serveret


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Kulka1 (Slettet)

1. k2+16-8k = (k-4)2

2. 4x2+16y2+16xy = (2x+4y)2

3. 36+4b2-24b = (6-2b)2

4. 12m+4+9m2 = (3m+2)2

5. -8nk + n2+16k2 = (n-4k)2

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mette48 (Slettet)

1. k2 + 16 – 8k = ( _± _ )*( _± _ )

du skal finde indholdet i 2 parenteser ganget med hinanden

k*k =k2   og  4*4=16

forrest i parenteserne skal der stå k og bagerst 4, så mangler du bare at finde ud af om det skal være + eller - mellem leddene

(k+4)(k+4) gang begge led i første parentes med begge led i anden parentes og se om fortegnet passer

gør det ikke det, så prøv at sætte - mellem k og 4

 

Kvadratsætningerne er ikke noget magisk, som mange tror. Det er bare 2 ens parenteser, der bliver ganget med hinanden. Det kan gøres på slavemaner, led gange led o.s.v.


2. 4x2 + 16y2 + 16xy =

4x2 =     *     Hvad skal du gange med sig selv for at få 4x2?

Hvad skal du gange med sig selv for at få 16y2?

skriv det i 2 parenteser og gang ud for at se om det er rigtigt.


3. 36 + 4b2 – 24b =
4. 12m + 4 + 9m2 =
5. -8nk + n2 + 16k2 =


Skriv et svar til: HJÆLP I KVADRATSÆTNINGER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.