Matematik

løse ligning med x som heltal og x2 (potenstal)

12. september 2012 af winnems (Slettet)

Hej,

Jeg sidder og skal løse en ligning hvor x både optræder som heltal.

 

                                       x2 + 3x = x2 + 10

Hvordan får jeg til et helt tal, sådan at jeg kan sige X = ?

 

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andreww (Slettet)

x2 + 3x = x2 + 10

Træk x2 fra på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Reducer ligningen ved at flytte alle led med x og x2 over på venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af SuneChr

x  =  [10/3]  =  3              [a]  =  den hele del af a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis jeg læser overskriften korrekt, tror jeg ikke, at det er heltalsdel, der tænkes på.


Svar #5
12. september 2012 af winnems (Slettet)

Hvad så hvis jeg skal løse den her ?

 

 

                x2 - 4x = 12 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er en 2.-gradsligning. Benyt den sædvanlige metode til løsning af 2.-gradsligning. Beregn diskriminant og benyt rodformlen.


Skriv et svar til: løse ligning med x som heltal og x2 (potenstal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.