Matematik

Eksponentiel sammenhæng i maple

12. september 2012 af Ninaamalia (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej! Jeg har brug for hjælp til at udregne a og b i en eksponentiel sammenhæng i maple. mine oplyste punkter er 0,300 og 8,80   Jeg prøvede at bruge formlen a= x2-x1√ y2/y1 , men resultet blev blot en meget lang brøk. tror jeg gør det forkert... nogle der kan hjælpe mig?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formlen siger

a = (x2-x1)√(y2/y1) = (y2/y1)1/(x2-x1)


Svar #2
12. september 2012 af Ninaamalia (Slettet)

Ja, men hvordan skrives det i maple? jeg har prøvet at skrive:

8-0√80/300, men får blot en masse brøker som svar. 

Derefter prøvede jeg at definere alle ledene, dvs. x1:= 0 osv. og derefter skrive hele formlen for a, men fik endnu en gang en masse brøker. Hvordan kan den udregnes?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2012 af nielsenHTX

#2 prøv at se fil

det sidste skrives (80/300)^(1/8-0)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #4
12. september 2012 af Ninaamalia (Slettet)

Tusind tak!!!!

Hvad vil efalf(%) sige??


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af nielsenHTX

#4 maple regner hvis muligt symbolsk, evalf() omregner til decimal tal.

% bruges i maple til at bruge sidste beregning.


Svar #6
12. september 2012 af Ninaamalia (Slettet)

Okay. Tak for svaret, det var virkelig en stor hjælp! :D 
Kan det så passe at b = 300, da ax1 jo er lig 0 og der derfor kommer til at stå 300/0 = 300? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2012 af nielsenHTX

#6 jo b=300 (står nu også i filen i #2)

men nej a0≠0 men a0=1 derfor er

f(0)=b*a0=b=300


Svar #8
12. september 2012 af Ninaamalia (Slettet)

Ja okay, mange tak! :)


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng i maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.