Matematik

HJÆÆLP TIL Et MÆRKELIG stykke

12. september 2012 af Missperfec (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude.

 

Jeg sidder med et meget mærklig stykke, som jeg er lidt i tvivl om er rigtig.

Her er mit bud. Er der en derude der vil se om jeg har lavet den rigtig?

 

Her:

 3*2*5-(18:3³)*3-(3+4²)? 3*2-18*3³*3-3-4²?(3*2)-(18*3³/27)*3-3-16?6-(486*3)-3-16? = 1433

 

 

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad betyder dine ? i det udtryk?


Svar #2
12. september 2012 af Missperfec (Slettet)

Hej, Det er fordi jeg direkte har kopiret det fra word. mine ? betyder ikke noget, det var bare nogle pile som jeg havde lavet inde på word:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Pile? Skal det forstås som lighedstegn = mellem dine mellemregninger? Drejer det sig om at udregne

3*2*5-(18:3³)*3-(3+4²)

?

Udregn hvert led for sig. Det ser ud til, at du smider ting væk og opfinder andre ting i dine mellemregninger.


Svar #4
12. september 2012 af Missperfec (Slettet)

Jamen, forstår dig ikke helt...

Jeg har jo prøvet at regne hvert led ud! Det viser jeg også, og det eneste jeg bare er i tvivl om er om jeg har gjort det rigtigt.

Smider ting væk? Og opfinder andre ting i mine mellemregninger? Jeg forstår ikke hvor du ser det henne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Start med at bekræfte (eller afkræfte), at det drejer sig om stykket

3*2*5-(18:3³)*3-(3+4²)

som jeg spurgte om i #3.

Hvis det er tilfældet, har du smidt en faktor 5 væk i det første led i dine efterfølgende mellemregninger. Og division med 33 bliver pludselig til multiplikation med 33 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2012 af mette48 (Slettet)

3*2*5-(18:3³)*3-(3+4²) ? 3*2-18*3³*3-3-4²?(3*2)-(18*3³/27)*3-3-16?6-(486*3)-3-16? = 1433

jeg gætter på at dine ? skulle være =

3*2*5-(18:3³)*3-(3+4²) = 3*2*5-18*3³*3-3-4²

 3*2-18*3³*3-3-4² = (3*2)-(18*3³/27)*3-3-16

(3*2)-(18*3³/27)*3-3-16 = 6-(486*3)-3-16

6-(486*3)-3-16? = 1433

Jeg har forsøgt at fremhæve de steder, hvor du har lavet fejl

3*2*5-(18:3³)*3-(3+4²) =30 - (18/27)*3 -3*16 =

30 -(2/3)*3-48 = 30-2-48 =-20


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du laver selv -(3+4²) om til -(3·16) og indfører derved selv en fejl i udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2012 af mette48 (Slettet)

Det har du da ret i Andersen


Skriv et svar til: HJÆÆLP TIL Et MÆRKELIG stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.