Matematik

Andengradsligning

12. september 2012 af SofiePandersen (Slettet)

Hej. Jeg skal løse den ligning. 

 

200 = 0,164x^2 + 18,9 + 710 

 

Jeg skal selvfølgelig finde x, men hvordan gør jeg det, når der står lig med 200. 

Så kan jeg jo ikke finde diskriminanten.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af nielsenHTX

200 = 0,164x^2 + 18,9 + 710 ⇔

0 = 0,164x^2 + 18,9 + 510


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Træk 200 fra på hver side, så højresiden bliver lig med 0.


Svar #3
12. september 2012 af SofiePandersen (Slettet)

så det vil sige, at x = x = -22,57 v x = 137,81 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvordan har du beregnet det?

Mener du denne ligning

0,164x2 + 18,9x + 510 = 0 ? Den har en helt anden løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af nielsenHTX

#3 hvis du mente

200 = - 0,164x^2 + 18,9x+ 710 så er x det du påstår.


Svar #6
12. september 2012 af SofiePandersen (Slettet)

ja, f(x) = 0,164x^2 + 18,9x + 510 = 0

så er x = -22,57 v x = 137,81 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Læs #5 igen. Du har fundet rødderne for

-0,164x^2 + 18,9x + 510 = 0

 


Svar #8
12. september 2012 af SofiePandersen (Slettet)

å kan jeg ikke helt se hvad jeg skal gøre for at finde x ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal først tage stilling til, om det drejer sig om at løse ligningen

-0,164x^2 + 18,9x + 510 = 0

eller

0,164x^2 + 18,9x + 510 = 0

Beregn diskriminanten med de korrekte koefficienter og indsæt i rodformlen. 

Du har beregnet rødderne med a = -0,164, men du insisterer på at a = 0,164 , når du skriver ligningen op.

 


Svar #10
12. september 2012 af SofiePandersen (Slettet)

-0,164x^2 + 18,9x + 510 = 0 Det er den her det drejer sig om.. 

Så er diskriminaten 

d = 691,77 

 

Også sætter jeg jeg dem ind i .. 

 

x = (-b ± √d ) / 2*a 

 

Så giver 

 

x = -22,5656 V x = 137,81

 

Er dette så korrekt? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2012 af nielsenHTX

#10 genlæs #5...


Svar #12
12. september 2012 af SofiePandersen (Slettet)

men kan x godt være negativ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2012 af Kulka (Slettet)

Naturligvis. Rødderne påpeger jo blot, hvor parablen skærer i x-aksen. 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.