Kemi

alkaliemetaller - HASTER!!!

13. september 2012 af Hashem (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg ville bare høre om, jeg har gjort følgende rigtigt og om nogen kan fortælle mig, at det jeg vil gøre er korrekt

 

Rb har bcc struktur og den kubisk enhedscelle har kantlængden a =5,605 Å. hvor mange atomer er der i en enhedscelle og hvad er deres radius.

Der er 2 atomer

 

for at finde r - pyth sætning: √5,6052+5,6052 = 7,927 Å

Beregn densiteten af fast rubidum: M(Rb)=85,47 g/mol og NA = 6,02*1023 mol-1

 

Her er det vel p=m/V  - men så går jeg i stå for at finde frem til resultatet - hvad er det jeg skal gøre??

m(Rb)/ ( hvilken værdi er det ??? ) = 85,57 g/mol /

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af kuerten15

Du kan vel beregne volumenet ud fra radiusen.


Svar #2
13. september 2012 af Hashem (Slettet)

dvs

85,57 g/mol / 6,02*1023 mol-1 = 1,42*10-22


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af kuerten15

NA er da ikke en volumen.


Svar #4
13. september 2012 af Hashem (Slettet)

sorry, skrev forkert

 

Skal det så laves på følgende måde:

(2 pga. enhedscellens atomer)

 

ρ = 2/176,087 Å * 6,02*1023 mol-1 = 1,8867*1026


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2012 af kuerten15

Volumen af en kubisk sfære er:

V = 4/3 * pi * r3


Svar #6
13. september 2012 af Hashem (Slettet)

Så kan jeg ikke se hvad de angivne værdier skal bruges til

 

Kan du ikke vise mig, hvordan du vil beregne det


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2012 af kuerten15

Det er ren enhedsregning:

m(Rb) = MW(Rb) / NA = [g/mol] * [mol^-1] = [g]

V = 4/3 * pi * r^3

Så regner du densiteten ud.


Svar #8
13. september 2012 af Hashem (Slettet)

m(Rb) = MW(Rb) / NA = [g/mol] * [mol^-1] = [g] = 85,57 g/mol / 6,02*1023 mol-1 = 1,42*10-22 g

 

V = 4/3 * pi * r^3 = 4/3* pi * 3,9635 Å^3 = 260,811 cm/g

 

p=m/v =  1,42*10-22 g / 260,811

DET ER SVÆRT at få styr på enhederne!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2012 af kuerten15

Nej, der er noget galt.

V = 4/3 * pi * r^3 = 4/3* pi * (3,9635 Å)^3 = 4/3* pi * (3,9635 *10^-8 cm)^3 = 2,608 * 10^-28 m^3

p=m/v =  1,42*10^-22 g / (2,608 * 10^-28 m^3) = ____ g/m^3


Svar #10
13. september 2012 af Hashem (Slettet)

En densitet på 544479 g/m^3.... kan det være korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2012 af kuerten15

Det kan godt passe.. Du skal have enten enheden kg/m^3 eller g/cm^3.


Svar #12
13. september 2012 af Hashem (Slettet)

Øv :/


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. september 2012 af kuerten15

Har lige redigeret mit seneste indlæg :)


Svar #14
13. september 2012 af Hashem (Slettet)

Dvs. 0,54 g/cm3

:)?


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. september 2012 af kuerten15

Ja.


Svar #16
13. september 2012 af Hashem (Slettet)

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: alkaliemetaller - HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.