Matematik

Bestem længden af siden BD

14. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

hej, er der nogen af jer, som kan lave B'eren i denne opgave? Jeg får det til 34.42, som vist er forkert, da facit i bogen er 28.2

Opgaven er vedhæftet denne besked. husk, at det kun er b'eren.

Vedhæftet fil: math.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2012 af mathon

 

                              |AC|2 + |BC|2 = 462

                              (10·tan(50º))2 + (10 + |BD|)2 = 462

                              100·tan2(50º) + 100 + 20|BD| + |BD|2 = 462      0<|BD|<46

                               |BD|2 + 20|BD| + (100(1+tan2(50º)) - 462) = 0      0<|BD|<46


Svar #2
14. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Ifølge dine udregninger giver længden BD:  BD=34.42940847.

Dette gør mine også, men facit siger 28.2..? Så er facit forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2012 af mathon

            Ja


Skriv et svar til: Bestem længden af siden BD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.