Kemi

Finde pH

14. september 2012 af Priceless (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til 100 mL vand tilsættes 20 mL 0,1 M HCl opløsning. Hvad bliver pH?

Svaret skal give: pH = 4,30

 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2012 af mathon

 

   fortyndingsfaktor (120 mL) / (20 mL) = 6
 

                                         [H3O+] = (0,1 M) / 6 = 0,01667

                                         pH = -log([H3O+]) = -log0,01667) = 1,8
 


Svar #2
15. september 2012 af Priceless (Slettet)

Tak for svaret Mathon! Ved dog stadigvæk ikke hvorfor facitlisten siger 4,30


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af jr1102 (Slettet)

#2


Tak for svaret Mathon! Ved dog stadigvæk ikke hvorfor facitlisten siger 4,30

 

- Hvilken bog er det du bruger ? 


Svar #4
16. september 2012 af Priceless (Slettet)

#3


#2


Tak for svaret Mathon! Ved dog stadigvæk ikke hvorfor facitlisten siger 4,30

 

- Hvilken bog er det du bruger ? 

Jeg bruger en opgavesamling som er lagt ud af en lektor. Ved ikke hvilken bog opgaven er fra.


Skriv et svar til: Finde pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.