Matematik

Andengradspolynomier

14. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej!

Nogen, som vil hjælpe mig med denne opgave? Helst med forklaringer, tak...

Et andet rektangel har et areal 325 cm2, og der er 12 cm længere end det er bredt.
 

b) Find dets længde og bredde.

 

 

På forhånd tak!!! ;-)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2012 af SuneChr

(x + 12)·x = 325              Længde gange bredde = areal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Arealet er kendt: 325

Sidelængderne er ubekendte:  den korte kalder vi a og den længere er så a+12

Der skal gælde: a(a+12) = 325


Svar #3
14. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

så har vi a2 + 12a = 325?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2012 af Andreww (Slettet)

x2 + 12x - 325 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Din opgave består så i at finde a:

a2 + 12a - 325 = 0 - i.e. du skal løse denne andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2012 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Er du fortrolig med at løse denne ligning, eller skal vi gå det igennem?

 


Svar #8
14. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, så ville jeg sige

a2 + 12a - 325 = 0

a+ 12a - 12a - 325 = 0 - 12a

a- 325 = 0 - 12a

a2 - 325 + 325 = 0 - 12a + 325

a2 = -12a + 325

a = √-12a + 325

Men man kan jo ikke tage en negativ kvadratrod? Hvad skal jeg gøre her? :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Matematiklytter - er du der endnu?


Svar #10
14. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

#9

Ja, det er jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2012 af SuneChr

Kig på # 4 .    Slå op i lærebogen og se hvordan man løser 2.gr. ligninger ved hj. af diskriminant metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

 

Udgangspunktet er rigtigt:   a2 + 12a - 325 = 0

men resten skal løses på standardvis:

Bestem diskriminanten: D = 12^2 - 4(-325) =144 + 1300 = 1444. Kender du denne fremgangsmåde?


Svar #13
14. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Ja; D = b2 - 4 * a * c ?

så a er her bare 0, da den er ubekendt for os?


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Nej, i vores ligning er

a = 1 (dette a har ikke noget med vores sidelængde a at gøre)

b = 12

c = -325


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. september 2012 af SuneChr

# 0   Hvad uddannelse er du på, på 2. år? Det ser ud til, at du er blank på visse elementære områder. Har du en lærebog, der indeholder det aktuelle?

# 16  Husk parentes.

(- b ± √d) / (2·a)


Svar #16
14. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, hvordan kommer jeg så videre her fra?

med formlen x = -b±√d/2*a ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

sidelængden a, kan nu bestemmes:

a = ½ ( -12 +/- Kvadratrod(1444))

Vi kan selvfølgelig kun bruge den positive løsning:

a = ½ (-12 + Kvadratrod(1444))

Man får: a = 13 cm.


Svar #18
14. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

så får jeg x = 13 V x = - 25

Men den skulle være 12 cm længere, så 13 + 12 = 25

Så bredden er 13 cm og længden er 25 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Klogt lige at tjekke, om løsningen passer:

a(a+12) = 13*25 = 325, altså OK.

 


Brugbart svar (1)

Svar #20
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

#18


så får jeg x = 13 V x = - 25

Men den skulle være 12 cm længere, så 13 + 12 = 25

Så bredden er 13 cm og længden er 25 cm?

 

Ja, præcis!


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.