Matematik

hjælp til sidelængder i ABC

15. september 2012 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave hvor jeg skal bestemme sidelængderne i en trekant ud fra koordinaterne A(-3,4) B(2,7) C(10,1)

Har prøvet at tegne den ind i et koordinat system, trekanten er ikke retvinklet. hvilken formel skal jeg bruge for at regne sidelængderne ud? Har kigget lidt på vektore men det giver ikke rigtig mening for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2012 af jnl123

|AB| = √(  (Ax - Bx)2 + (Ay - By)2 )

 


Svar #2
15. september 2012 af chpe04 (Slettet)

hvad hedder den formel, mere så jeg kan læse lidt om den


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af jnl123

det er Pythagoras hvor de 2 sider i en retvinklet trekant udgør forskellen mellem A og Bs x og y -koordinat. Det er lettest at se, hvis man tegner A og B ind i et koordinatsystem


Svar #4
15. september 2012 af chpe04 (Slettet)

nu har jeg prøvet at regnet på det og kan kun få lABl til at blive rigtig 5,8

men lACl og lBCl bliver helt skæv hvis jeg kontrol måler i mit koordinatsystem.

lACl = √((2-10)2+(4-1)2)= 13,3 og i følge mine målinger skal den ligge omkring 7,4


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2012 af jnl123

husker du at enhederne på papiret så skal være 1 cm (og ikke 1 tern)


Svar #6
15. september 2012 af chpe04 (Slettet)

min fejl havde placeret et koordinat forkert, så det jo klart det ikke passer.


Skriv et svar til: hjælp til sidelængder i ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.