Fysik

Akut hjælp om astronomi

15. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jordbanens excentricitet kan beregnes ud fra den erfaring at Solen synes større om vinteren end om sommeren. Variationen skyldes, at Jorden ved vintertid er nærmest Solen (perihel, P), mens den ved sommertid er længst væk (aphel. A). Målinger gennem et år giver den mindste værdi for Solens vinkeldiameter 946’’, mens den største værdi er 976’’, hvor et buesekund 1’’=(1/3600)°. Bestem Jordbanens excentritet.

 

 

har siddet med det rigtig længe nu og jeg forstår simpelhen ikke hvordan den skal laves

nogle der vil vise hvad jeg skal gøre??? :) på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af peter lind

Vinklerne angiver et mål for den største og mindste afstand mellem solen og jorden. Brug dette på ellipsen se evt. om ellipsen på


Svar #2
15. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Hvad? kan du vise mig hvordan jeg skal udregne det


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af peter lind

Jeg beklager at henvisningen er faldet ud. Om ellipsen kan du se på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kegle.html#ellipse

Hvis du kalder afstanden til solen for s, solens radius for r vil der gælde sin(v) = r/s eller s= r/sin(v). Da vinklen er meget lille kan du erstatte sinus af vinklen med vinklen målt i radianer. s≈r /d.  Du kan bruge længdeenheden soldiameteren så kan afstanden findes som 1/v. Du har kun brug for forholdet mellem de 2 vinkler så du kan også ignorere at det skal være i radianer. Du har så de 2 afstande til solen d1 = 1/v1, d2 = 1/v2 Middelafstand til solen er (d1+d2)/2 = a

Det du måler er afstanden fra et brændpunkt til henholdsvis den mindste afstand til ellipsen og den største afstand til ellipsen. Deaf kan du sp finde e


Svar #4
16. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

giver simpelhen ikke mening for mig :/


Skriv et svar til: Akut hjælp om astronomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.