Matematik

Proportionalitetsfaktoren

15. september 2012 af jonasbay123 (Slettet)

Hej tænke om der var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave.

Når man opvarmer en jernstang bliver lidt længere. ved et forsøg har man målt udvidelsen af en 0,50 meter lang jernstang. En opvarmning på 80 grader celsius førte til en forlængelse på 0,47mm. Man kan gå ud fra at forlængelsen y er proportional med temperaturstigning x.

a) Udregn proprtionalitetsfaktoren

- På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af mathon

 

                                                  α = ΔL/(L·ΔT)

                                                  α = (4,7·10-4 m) / ( (0,50 m)·(80 K) )


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2012 af peter lind

Δy = kΔT k er proportionalitetsfaktoren


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Faktor * Temperaturstigning = forlængelse

isoler faktoren. Jeg vil ikke mene man skal bruge stangens længde i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af mathon

                                               
                                        αFe = (4,7·10-4 m) / ( (0,50 m)·(80 K) ) = 1,175
·10-5 K-1

i overensstemmelse
                                        den officielle værdi 0,2 K-1 (med 1 dec.)

men nu var det matematik


                                      
ΔL = (0,50 m)·(1,175·10-5 K-1)·ΔT

                                       ΔL = (5,875·10-6m· K-1)·ΔT
dvs uden enheder
                                       ΔL = 5,875·10-6·ΔT                  

 


Skriv et svar til: Proportionalitetsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.