Matematik

Opg 957

15. september 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjæælp??

I et område, hvor 51,3% af alle levende fødte børn er drenge, fødes i løbet af et døgn 13 børn. Gør rede for, at man kan benytte en binomialfordeling, og bestem sandsynligheden for, at de alle er drenge. Beregn sandsynligheden for, at 8 eller 9 af børnene er piger.
Bestem det mest sandsynlige antal drenge blandt de 13 ny fødte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Binominalfordelt, fordi der kun er to muligheder: Drenge (succes) eller piger (fiasko).

n= 13  p = 0.513

 

hint: 8 piger = 5 drenge


Svar #2
15. september 2012 af esplat (Slettet)

er x=8


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

alle 13 er drenge:    P(x=13) = ......

netop 8 eller 9 er piger:  samme som 5 eller 4 er drenge :    P(x=5) + P(x=4)

Mest sandsynlige antal: middel = n*p = 13*0.513 = 6,6 .   da man ikke kan føde 6,6 barn og binominalfordelingen kun bruger naturlige hele tal, må du undersøge de 2 nærmeste dvs. P(x=6) og P(x=7)  


Svar #4
15. september 2012 af esplat (Slettet)

alle 13 drenge: P(X=13)=b(13;13,0.513)=13*(0.513^13)*(1-0.513)^0=0.002215486452

jeg har sikkert lavet en fejl 


Svar #5
15. september 2012 af esplat (Slettet)

jeg kan ikke finde et passende svar...


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

formlen er rigtigt nok, men koefficienten (13,13) giver 1 og ikke 13.  Brug evt. kommandoen NCR(n,x) på lommeregner.


Svar #7
15. september 2012 af esplat (Slettet)

så for alle drenge er der 0,1 % ??

 


Svar #8
15. september 2012 af esplat (Slettet)

og så for jeg 

P(x=5)=b(5;13,0.513)=0 .513^5*(1-.513)^0= 0.03552931427

 P(x=4)=b(4;13,0.513)=0 .513^4*(1-.513)=0.03372860829


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Får du ikke 1*(0.513^13)*(1-0.513)^0  =  0,00017  dvs.   0,017%   ?


Svar #10
15. september 2012 af esplat (Slettet)

jo precis men jeg synes måske det var lidt lavt heh :)


Svar #11
15. september 2012 af esplat (Slettet)

nej 0,00017 = 0,17%


Svar #12
15. september 2012 af esplat (Slettet)

og til den sidste får jeg Der er 1.82% sandsynlighed for at det mest sandsynlige antal drenge blandt de 13 nyfødte er 6 og 0,93% sandsynlighed for at det mest sandsynlige antal drenge blandt de 13 nyfødte er 7.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

nej. Formlen hedder K(n,x)* p^x *(1-p)^(n-x)


Svar #14
15. september 2012 af esplat (Slettet)

nå ja :) 

Der er 21.93% sandsynlighed for at det er 5 drenge og 12,18% sandsynlighed for at det er 4 drenge.

men jeg får det samme for de 6 og 7 drenge = 29,24...


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Nej. Prøv evt. lige at skrive udregningerne til een af dem....


Svar #16
15. september 2012 af esplat (Slettet)

P(X=6)=b(6;13,0.513)=1716*0.513^13*(1-.513)^0= 0.2924442117

og den anden får jeg også 1716, da K(n,x) er K(6,7) i den ovenstående og K(7,6) i den med P(X=7)


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Fejlen er fundet - der skal opløftes i (n-x) og ikke i 0'te. Se formlen


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Og svar #11 er ikke rigtigt.


Svar #19
15. september 2012 af esplat (Slettet)

okaay :D så:

Der er 0.069% sandsynlighed for at det er 5 drenge og 0,018% sandsynlighed for at det er 4 drenge og Der er 0.19% sandsynlighed for at det mest sandsynlige antal drenge blandt de 13 nyfødte er 6 og 0,39% sandsynlighed for at det mest sandsynlige antal drenge blandt de 13 nyfødte er 7.


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

og når du opløfter i x'te skal du ikke opløfte i 13'nde


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.