Kemi

En neutralisationsprocess, hjælp.

15. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

How many moles of  are present if 5.90×10−2 of  was needed to neutralize the acid solution?

Hvordan bærer man sig ad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af mathon

          

                                ...for få oplysninger


Svar #2
15. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Øv, kan ikke finde opgaven igen.

Har en anden lignende.. 

If 34.2mL of 0.156 M KOH  is required to neutralize completely 25.0mL H2SO4 solution, what is the molarity of the acid?

 

Tror slet ikke jeg forstår neutralisations begrebet


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af mathon

                  

                         2 NaOH   +   H2SO4   --->   Na2SO4   +   2 H2O


       stofmængdeforholdet
                                                     NaOH : H2SO4 = 2 : 1


Svar #4
15. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Altså det er jo denne reaktion her der er tale om: H2SO4 + 2KOH --> K2SO4 + 2H20

Vil du være venlig at forklare lidt nærmere.. Kan godt se at forholdet mellem H2SO4:2KOH er 1:2 og hvordan skal jeg arbejde videre med det ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2012 af mathon

#3


                  

                         2 KOH   +   H2SO4   --->   K2SO4   +   2 H2O


       stofmængdeforholdet
                                                     KOH : H2SO4 = 2 : 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2012 af mathon

                   

 

                                                  2 KOH   +   H2SO4   --->   K2SO4   +   2 H2O


       stofmængdeforholdet
                                                     KOH : H2SO4 = 2 : 1 = 1 : (1/2)

 

       du har så
                                             n(H2SO4)          =     (1/2)·n(KOH)

                                             (0,025 L)·cs      =     (1/2)·(0,0342 L)·(0,156 M)

                                             cs = (1/2)·((0,0342 L) / (0,025 L)) · (0,156 M) = 0,107 M


Skriv et svar til: En neutralisationsprocess, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.