Kemi

+VII MnO4

15. september 2012 af cimmic (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og kigger på nogle beregninger til en kemi-rapport.

 

+II           +VII            +III            +II

5Fe++ + MnO4-  → 5Fe+++ + Mn++

 

Jeg forstår bare ikke hvorfor oxidationstallet(OT), skrevet med romertal, er +7, når OT skrevet med hævet skrift kun er -1. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2012 af mathon

   summen af oxidationstrinnene af de i en ion indgående grundstoffer skal være lig med ionens ydre ladning
   regnet med fortegn

   da O har oxidationstrin -2

   har du for Mn med OT = x

                                                         x + 4·(-2) = -1

                                                         x - 8 = -1

                                                         x = -1 + 8

                                                         x = +7
 

                                                         +7          
                                                         MnO4-

 


Skriv et svar til: +VII MnO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.