Fysik

betydende cifre?

15. september 2012 af jcay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

I en termokande opvarmer vi 0,50 kg vand fra temperaturen 15 grader Celsius til 90 grader Celsius.

Varmekapaciteten for 0,50 kg vand er 3,09 kJ/grader Celsius.

Hvor stor en vare skal vi tilføre vandet?

Q = 2,09 (kJ/grader Celsius) * 75 grader Celsius = 156,75 KJ

 

men jeg ved ikke med betydende cifre i denne opgave. Jeg har lært hvad betydende cifre er for noget, Men jeg ved ikke hvor mange betydene cifre jeg skal have på denne opgaves resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Lurch (Slettet)

Generelt med multiplikation/division skal man altid angive resultatet med det mindste antal betydende cifre der indgår i udregningen. Dvs i  dit tilfælde er det 2,

Q = 1,6*102 kJ


Skriv et svar til: betydende cifre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.