Matematik

Brøker

16. september 2012 af michaelfdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er det nu lige at man regner denne brøk ud? 

3 - 11/7 

Altså, at subtrahere en brøk med et helt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af exatb

Fællesnævner

21/7 - 11/7 = 10/7


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Find en fællesnævner først :)


Svar #3
16. september 2012 af michaelfdk (Slettet)

Jamen, hvordan kan man finde fællesnævner af et helt tal?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september 2012 af mathon

     
                  3 = 3/1 = 21/7                når du har forlænget med 7   ( ganget i tæller og nævner med 7 )


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2012 af 123434 (Slettet)

3=21/7 Her forlænger du med 7.

21/7-11/7=10/7=1 3/7

 

 


Svar #6
16. september 2012 af michaelfdk (Slettet)

Ah, sådan. Tak!


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.