Kemi

Hjælp!

16. september 2012 af Marinwuhu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Anyone?

Der tilsættes SO3 til en lukket beholder. Efter et stykke tid er der ligevægt og [SO3] = 0,7M, [O2] = 0,1M og [SO2] = 0,2M.
Beregn Kc. Opskriv koncentrationerne af de tre stoffer ved start og slut af reaktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af kuerten15

Du starter med at opskrive reaktionsskeamet:

2 SO2 + O2 --> 2 SO3.

Ligevægtskonstanten beregnes:

Kc = [SO3]^2 / ( [SO2]^2 * [O2] )


Svar #2
16. september 2012 af Marinwuhu (Slettet)

Okay. Sådan har jeg også gjort, men det er mere nr. 2

"Opskriv koncentrationerne af de tre stoffer ved start og slut af reaktionen."

Hvordan regner man det ud?


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.