Tysk

Tysk - den bestemte artikel

16. september 2012 af GalaxyTown (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er i gang med at lave en opgave i tysk om den bestemte artikel. Opgaven går ud på, at jeg skal indsætte die, den, das, dem, der osv. Jeg er blevet i tvivl, om det er korrekt eller ej. Således har jeg lavet nogle af sætningerne:

DEM Koffer (m) lag neben ihr auf der Bank. (er det korrekt med dem Koffer?)

Der Schaffner schloss DIE Abteiltür (f) hinter sich. (er det korrekt med die Abteiltür?)

Auf der Stirn DER Frau (f gen.) standen Schweisstropfen. (er det korrekt med der Frau?)


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. september 2012 af DetErMigi (Slettet)

DER Koffer lag neber ihr auf der Band. 

Der Schaffner schlosse DIE Abteiltuer hinter sich.

Auf der Stirn DER Frau standen Schweisstropfen :-)) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2012 af Tyskfødt (Slettet)

DEM  Der Koffer (m)  (= er her subjekt og står i nominativ) lag neben ihr auf der Bank. (er det korrekt med dem Koffer?)

Der Schaffner schloss DIE Abteiltür (f akk.) hinter sich. (er det korrekt med die Abteiltür?) = okay

Auf der Stirn DER Frau (f gen.) standen Schweißtropfen. (er det korrekt med der Frau?) = okay, bortset fra stavefejlen

 


Skriv et svar til: Tysk - den bestemte artikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.