Fysik

Hastighed og acceleration

16. september 2012 af alb2610 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kantine damen glemte at købe agurker til frokosten, hun skynder sig over i rema100. 
Beregn hendes acceleration, når hun efter 3s løber 2,4 m/s (hendes start hastighed er 0m/s) 

Kan nogen regne den ud? Har lidt svært ved det. Og forresten, hvad betyder Om/s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der antages konstant acceleration a, så hastigheden vokser lineært med tiden t fra 0m/s til 2,4m/s:

v(t) = a·t

Man kender v(3s) . Beregn nu a.

0m/s betyder "nul meter pr sekund", dvs. hvile.


Svar #2
16. september 2012 af alb2610 (Slettet)

Formlen for acceleration er a= v*t, skal jeg så sige 3 s* 2,4 m/s = 7,2 a . Så 7,2 er accelerationen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal jo isolere a af ligningen v = at. Du har ikke isoleret korrekt. Man finder jo

a = v / t .

Indsæt så den kendte hastighed til den kendte tid.


Svar #4
16. september 2012 af alb2610 (Slettet)

Jeg er lidt lost, men ville det så sige v = 3/2,4 = 1,25 a ?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du roder rundt i det. Du skal jo indsætte (med enheder) i det færdige udtryk for a:

a = v / t

Du laver det om på halvvejen til et udtryk for v. Man skal beregne a ud fra det oplyste.

a = v / t = 2,4m/s / (3s) = ...


Svar #6
16. september 2012 af alb2610 (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke helt, men ville det så sige 2,4 m/s / 3s = 0,8 a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke 0,8 a. Det er jo a selv, man finder ved det udtryk:

a = v / t = 2,4m/s / (3s) = 0,8m/s2


Svar #8
16. september 2012 af alb2610 (Slettet)

Okay, nu er jeg med på den :) Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hastighed og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.