Matematik

accelerationsvektor

16. september 2012 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

passer det, at når man skal finde længden af en accelerationsvektot når t = 10, at man skal differentiere hastighedsvektoren og derefter sætte 10 ind på accelerationsvektorens plads og derefter  sætte alle led i anden og tage kvadratroden af summen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal finde accelerationsvektoren skal man bestemme vektoren, ikke dens længde.

a(t) = v'(t)

Man skal bestemme komponenterne i accelerationsvektoren a(t) til tiden t = 10.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2012 af SuneChr

Har vi en vektorfremstilling af bevægelsen

OP = (x ; y) = ( f(t) ; g(t) )

har vi accelerations vektoren

OP´´  =  ( f´´(t) ; g´´(t) )

Længden af  |OP´´|  =  √ ( f´´(t)2 + g´´(t)2 )    hvori indsættes tiden t.


Skriv et svar til: accelerationsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.