Kemi

hjælp

16. september 2012 af uytuty (Slettet)

reaktionsskema for ammoniumbromids opløsning i vand


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af kuerten15

2 NH4Br + H2O -->  2 NH4OH + 2 HBr


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af mathon

da NH4+ er en meget svag syre
er ligevægten
                                      NH4+ (aq)   +   H2O (l)   <--->   NH3 (aq)   +   H3O+ (l)
 

stærkt forskudt mod venstre

så der formentlig
menes
                                      NH4Br (s)   --->   NH4+ (aq)   +   Br- (aq)

 

..........................

eksempelvis haves for en
1 M NH4+-opløsning
dissociationsgraden α

                                                  α2 + Ks·α - Ks = 0   0<α<1                med Ks = 10-pKs = 10-9,25 = 5,62·10-10

                                                        α = 0,000024

          


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.