Matematik
integralopgave
Hej alle. Har problemer med den sidste opgave, som er er vedhæftet.
Det er opgave 1 jeg ikke kan løse
Mvh
Svar #1
16. september 2012 af peter lind
Løs ligningen f(x) = a for at finde grænserne. Arealet kan så findes som forskellen mellem den kasse, der dannes af grænsern samt linjen y=a og arealet under kurven for f
Svar #2
16. september 2012 af ers (Slettet)
tak for det :D jeg får grænserne til at være 2, -2. Men hvordan finde du arealet? forstår godt at y = a er det samme som f(x) = a men hvordan sætter man det ind i integralformlen for arealet?
Svar #3
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det søgte areal er arealet mellem grafen for f(x) og linien med ligningen y = a. Funktionen er
f(x) = x2 ,
så man skal for a > 0 løse ligningen
f(x) = a , dvs x2 = a , dvs x = ±√a .
Arealet af rektanglet er
Arekt = 2a√a ,
og arealet af punktmængden Ma er så
Ma = Arekt - -√a∫√a x2 dx = 2a·√a - (2/3)·a·√a = (4/3)·a·√a
Skriv et svar til: integralopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
