Matematik

Binome 2.gradsligninger

17. september 2012 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave 1.

Jeg skal gøre rede for følgende ligning:z2=-r

Ligningen her har to løsninger; z0= -i√r og z0= i√r

Opgave 2.

Her skal jeg løse ligninger:

z2= 16

z2 = -16

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af jnl123

1)

i er defineret som:

i = √(-1)     =>     i2 = -1      =>       i2r = -r     =>    z2 = i2r    =>    z = ± i√r

 

2)

z2 = 16 kan du godt

z2 = -16     brug resultatet fra 1) hvor r=16


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af peter lind

Den første. Højre side er positive så det er blot en almindelig andengrads ligning. I den anden. Find den positive løsningen r til ligningen. løsningen er så ±i*r


Svar #3
17. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Det giver overhoved ikke mening, det i skriver..


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2012 af jnl123

hvad af det giver ikke mening?

har du haft om komplekse tal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2012 af jnl123

Den første:

z2 = 16

√(z2) = √(16)

z = √(16) = ?

 

Den anden:

her har du 2 løsninger fra opgave 1). Så sætter du bare r=16 i de 2 løsninger

 


Svar #6
17. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Altså skal jeg kombinere opgave 1 og opgave 2 med hinanden. Er der ikke en anden metode til at løse ligningerne; z2=16 og z2=-16??


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2012 af peter lind

Det er den nemmeste måde. Du kan godt omskrive til polære koordinater, men det bliver langt mere kompliceret og besværligt.


Skriv et svar til: Binome 2.gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.