Matematik

bevis

17. september 2012 af leibniz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej ... 

Jeg har ikke været i stand til at finde et bevis for andet end at lineære funktioner er lineære, når jeg har søgt efter beviser for lineære funktioner, men jeg vil gerne have et bevis for y2-y1/x2-x1 = a ... Derfor har jeg forsøgt at efterabe et bevis for a i potensfunktioner, og jeg har måske lavet et bevis. Jeg ved dog ikke, om jeg har lavet fejl. Det har jeg sikkert, fordi jeg har gået frem på en ret vilkårlig og tilfældig måde.

Prøv at se

Jeg antager 

y2 - y1 = (ax2 + b) - (ax1+b)

Jeg opløser parentesen

y2-y1 = ax2+b - ax1 - b <=> ax2-ax1

b går ud med -b. der er en fælles faktor

y2-y1 = a(x2-x1

Jeg dividerer på begge sider med (x2-x1)

(y2-y1)/ (x2-x1) = a

Q.E.D. (eller?!)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

                    

                             ...det er rigtigt nok


Svar #2
17. september 2012 af leibniz (Slettet)

Fedt. Har du forslag til andre ting, jeg kunne prøve at udvikle beviser til, indenfor B-niveau-pensum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af mathon

   i øvrigt er en lineær funktion
   ofte defineret
                                   Δy = a·Δx

   og dermed
                                  a = Δy / Δx


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2012 af mathon

                                   lav dig f.eks.
                                   en oversigt over 2.gradspolynomier


Svar #5
17. september 2012 af leibniz (Slettet)

#3

LOL :D

#4

Ser på det!


Skriv et svar til: bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.