Matematik

find funktion

17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Nogle der kan hjælpe????

 

A) Angiv en funktion, hvilket gælder; f' (2) = 3 , f (4)  = 3 og f(7) =7


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem for eksempel et 2.-gradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c , der opfylder de tre betingelser. Benyt de tre betingelser til at bestemme koefficienterne a , b og c.


Svar #2
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Skal jeg så differentiere f (x) = ax+ bx +c


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, for du skal jo også sørge for, at betingelsen f '(2) = 3 er opfyldt, men det er polynomiet

      f(x) = ax2 + bx + c

der skal differentieres.


Svar #4
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

f' (x) = 2ax +b ?? hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Indsæt de tre betingelser, hvorved man får tre ligninger med de tre ubekendte a, b og c;

f' (2) = 3:

                2a·2 + b = 3

f(4) = 3:

                a·42 + b·4 + c = 3

f(7) = 7:

                a·72 + b·7 + c = 7

Løs nu dette ligningssystem.


Svar #6
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Tak .. Hvad gør man så med resultaterne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Med resultaterne kan man så angive en funktion, der opfylder de ønskede betingelser.


Svar #8
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

skal jeg løse dem alle tre??


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, hvis du vil være sikker på, at funktionen opfylder alle tre betingelser.


Svar #10
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hvis jeg nu løser den første; 2a·2 + b = 3 , så giver det jo 4a+b = 3? men jeg har jo ikke rigtig løst den?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er tale om et ligningssystem med 3 ligninger og 3 ubekendte. Træk de to sidste ligninger fra hinanden, og man får så i alt de to ligninger

4a + b = 3

33a + 3b = 4

der så kan løses som 2 ligninger med de to ubekendte a og b. Gang den første ligning med 3 og træk den fra den sidste ligning til

21a = -5


Svar #12
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

ja det har jeg gjort. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Bestem a, og gå så tilbage og bestem b, og så til sidst c.


Svar #14
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

er a så  - 5 / 21?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja.


Svar #16
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Hvor går jeg så tilbage og finder b?


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Indsæt den fundne værdi for a i en af de to ligninger, der kun indeholder a og b, og bestem så b.


Svar #18
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Tak. men så har jeg denne her: find en funktion, hvor f'(8) = -3  og f (5)  = 8 . hvor  jeg har fundet a er -3 og b er 23. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Den har du jo kørende i din anden tråd. Gå tilbage til den tråd og fortsæt diskussionen der.

Ellers kan du jo selv prøve efter, om den fundne funktion opfylder de ønskede betingelser. Tilsyneladende har du der bestemt en lineær funktion, der opfylder de ønskede betingelser.


Svar #20
17. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

jamen når jeg laver en graf passer det ikke.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.