Matematik

proportionalitetsfaktoren

17. september 2012 af skul (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej 

Jeg har en den her opg

Opgave 1

Vi får givet en x-værdi og en y-værdi. Vi ved også at disse to variable er proportionale.
x = 3
y = 9

a) Hvad er proportionalitetsfaktoren?
b) Udregn y-værdien, når x = 6
c) Udregn x-værdien, når y = 12

Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde x og y-værdierne.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

 

Opgave 1

a)

      Vi får givet en x-værdi og en y-værdi. Vi ved også at disse to variable er proportionale.
      x = 3
      y = 9
      

                                            y = 3 · x               hvor 3 er proportionalitetsfaktoren


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2012 af peter lind

At de er proportionale betyder det at y=k*x, hvor k er proportionalitetsfaktoren. den finder du  ved at indsætte de givne værdier. b og c findes ved at indsætte henholdsvis x eller y værdien i formlen


Skriv et svar til: proportionalitetsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.