Kemi

Fe-standardopløsning

17. september 2012 af Knaas (Slettet)

En del af rapportøvelsen, så I kan forstå hvad der er tale om...

Jern-standardopløsning-0,01mg/mL

Der fremstilles en Fe-standardopløsning (ca.0.01mg/mL):0.07g Fe(NH4)2(SO4)2*6H2=(mohrs salt) afvejes med 0.0001g nøjagtighed og overføres til en 1L målekolkbe- Stoffet opløses ved tilsætning af 50mL ionbyttet vand og 1mL koncetreret H2SO4.
Målekolben fyldes til 1L-mærket med ionbyttet vand. Den nøjagtige Fe koncentration udregnes.

hvordan finder jeg Fe's koncentration? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

find først molmassen
         
         M(FeN2H20S2O14) g/mol  = sum({1,2,20,2,14}*{55.847,14.007,1.008,32.065,15.999}) 
                                                                                                                    = 392.137 g/mol

         n(Fe(NH4)2(SO4)2*6H2O) = (0.07g) / (392,137 g/mol) = 0,000179 mol

ækvivalerende
                              0,000179 mol Fe2+(aq)

koncentration
                              c (Fe2+(aq)) = n/V = (0,000179 mol) / (1 L) = 0,000179 M


Svar #2
17. september 2012 af Knaas (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: Fe-standardopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.