Matematik

halveringskonstanten | eksponentiel regression

17. september 2012 af jcay (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan finder jeg halveringskonstanten k, når jeg har en eksponentiel funktion i formen y=b*a^x

Jeg har en funktion f(x) = 2,34*0,83^x

 

hvordan finder jeg halveringskonstanten ud fra denne eksponentiele ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af Snick (Slettet)

T1/2 = log(1/2) / log(a) ⇒ T1/2 = log(1/2) / log(0.83) ⇔ T1/2 = 3.72

Mvh Snick


Svar #2
17. september 2012 af jcay (Slettet)

ok mange tak..

 

men hvordan finder man så x i sådan en formel (excel?), hvis man får at vide at f(x) = 40 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af Snick (Slettet)

f(x) = 2,34*0,83x

⇒                      For f(x) = 40

40 = 2.34*0.83x

40 / 2.34 = 0.83x

log(40/2.34) = log(0.83x)

log(40/2.34) = x · log(0.83)

log(40/2.34) / log(0.83) = x

x = -15.235

Generelt kan du skrive at

x = log(y/b) / log(a)

Mvh Snick

 

 


Skriv et svar til: halveringskonstanten | eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.