Matematik

Ligninger

17. september 2012 af Neelie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er svaret på disse ligninger?

1). 6x - 4 = 14

2). -x - 2 = -3

3). 1/2(x + 3) = x + x


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

 

               1)
                                 6x = 18
  ..............

 

 

               3)
                                (x + 3) = 4x
.............


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Svaret på hver ligning er den værdi af x, der tilfredsstiller ligningen.

Isoler x i hver af ligningerne.


Svar #3
17. september 2012 af Neelie (Slettet)

Kan i ikke skrive mellemregninger også? :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2012 af Snick (Slettet)

Du kan få et eksempel med den første.

6x - 4 = 14

Vi vil have alle x'erne samlet på den ene side for sig selv. Derfor lægger vi 4 til på hver side af ligheds tegnet

6x = 18

Vi ved at 6*x = 18, så derfor dividere vi 18 med 6, hvorved vi får værdien af et enkelt x.

x = 18/6 ⇔ x = 3.

Prøv selv med den næste.


Svar #5
17. september 2012 af Neelie (Slettet)

Jeg forstår det ikke?


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.