Matematik

hjælp

17. september 2012 af hev07 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) 

jeg er igang med en reduceringsopgave : (4a−3b)(a+2b)−(4a+3b)(a−2b)

jeg er itvivl om minus parentesen! kommer den til at hedde -4a i anden eller ....

En der er sød og forklare . På forhånd mange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af jnl123

−(4a+3b)(a−2b) = (-1)(4a+3b)(a−2b)


Svar #2
17. september 2012 af hev07 (Slettet)

okay så det bliver -4a (i anden, kan ikke finde ud af det på min pc) -3b ianden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af mathon

 

                           (4a−3b)(a+2b)                        −             (4a+3b)(a−2b)

                           (4a2 + 8ab - 3ab - 6b2)           −             (4a2 - 8ab + 3ab - 6b2) .............


Svar #4
17. september 2012 af hev07 (Slettet)

 

Så altså : 4a2 + 8ab - 3ab - 6b2 - 4a2 - 8ab + 3ab - 6b2 = -12b i anden? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du hæver ikke minusparentesen korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. september 2012 af jnl123

[4*a^2+5*a*b-6*b^2] + [-4*a^2+5*a*b+6*b^2]


Svar #7
17. september 2012 af hev07 (Slettet)

Jeg er virkelig forvirret O.o 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2012 af jnl123

det skal gi

10*a*b


Svar #9
17. september 2012 af hev07 (Slettet)

jamen hvor får du 5ab fra ? det er jo 4a·2b


Svar #10
17. september 2012 af hev07 (Slettet)

nååårh nu er jeg med :) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. september 2012 af jnl123

8ab - 3ab = ?


Svar #12
17. september 2012 af hev07 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)

- God aften

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt

(a - b)(c + d) - (a + b)(c - d) = (a + b)(c + d) -2b(c + d) - [ (a + b)(c + d) - 2d(a + b) ]

                                                =  (a + b)(c + d) -2b(c + d) - (a + b)(c + d) + 2d(a + b)

                                                = -2bc -2bd + 2ad + 2bd

                                                = 2·(ad - bc)

Her er "a" = 4a og "b" = 3b , mens "c" = a og "d" = 2b , så

(4a -3b)(a + 2b) - (4a + 3b)(a - 2b) = 2·(4a·2b - 3b·a) = 2·5ab = 10ab


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.